Zázemí a stravování

Areál naší školky se nachází v blízkosti rybníka Hluboký. Tato lokalita poskytuje rozmanité prostředí, které dětem nabízí neomezené množství zábavy a pedagogům širokou škálu výchovně vzdělávací inspirace.

Opravdu tráví děti celý den venku? A co děláme když venku mrzne?

V areálu školky je tzv. zázemí - tři zateplené maringotky, které v chladném počasí vytápíme kamny. Zázemí nám slouží především k odpočinku dětí a jako úkryt před extrémními vlivy počasí. Využíváme je též pro úschovu osobních věcí dětí, didaktických a výtvarných pomůcek. Jedna z maringotek nám slouží také jako výdejna pokrmů.

Krytou terasu vyžíváme pro předškolní přípravu a tvoření. Součástí zahrady školy jsou pracovní koutky (dílnička s nářadím, záhon, tzv.blátivá kuchyně, kreativní koutek pro malování a tvoření).

Zajímá Vás, kam chodíme na záchod?

Sociální zařízení školky tvoří tři ekologické separační toalety a barely na mytí rukou, splňující veškeré hygienické a bezpečnostní normy stanovené pro lesní mateřské školy.

Kdo se bojí nesmí do lesa

Bezpečnost areálu školky zajišťuje majitel lesa pravidelnou údržbou a kontrolami stromů a provozovatel školky revizemi zázemí (kamna, komín, hasicí přístroje).

Jak nám chutná?

Celodenní stravování (ranní svačinu, oběd a odpolední svačinu) zajišťujeme formou dovozu. Dodavatelem je Školní jídelna Holice, která dodává celodenní stravu i do dalších mateřských škol v Holicích a okolí.